Home > Nezaradené > Končí sa eRko rok s témou ,,S láskou zmeňme aspoň kúsok zeme“
S koncom uplynulého školského roka  sme ukončili spolu s našimi deťmi  v eRku  Likavka formáciu na ročnú tému ,, S láskou zmeňme aspoň kúsok zeme“. S ňou sme sa zaoberali počas našich detských a mládežníckych stretiek. Deti sa pomocou aktivít a hier cvičili v rôznych cnostiach. Patrili k nim napríklad pokora, priateľstvo, láska.
_DSC0016

Detský letný tábor Chrenovec 2016

Každoročne v máji  cestujeme na tradičnú  Misijnú púť do Levoče. Tak tomu bolo aj tento rok. Táto akcia je taktiež poďakovanie koledníkom projektu Dobrá Novina, ktorí vo vianočnom období koledovali na podporu postihnutých ľudí žijúcich v ťažkých životných podmienkach na africkom kontinente. Tohtoročnej misijnej púte sa zúčastnilo 33 mladých pútnikov z Likavky. Celkove tam prišlo asi 1300  detí zo Spišskej diecézy.
Začiatkom júna sme sa spolu so Základnou školou a materskou školou v Likavke zúčastnili cezhraničného projektu Detská mini – olympiáda v družobnej obci Willkowice – Meszna. Priebeh súťaží sa viedol v olympijskom duchu, nechýbali olympijské sľuby športovcov, zapálenie olympijského ohňa, úvodný ceremoniál. Športovci z Likavky súťažili v piatich disciplínach. Počas nich sa deti mohli občerstviť, ale aj doplniť pitný režim v bufetoch. Mladých športovcov navštívili aj mnohé poľské mládežnícke talenty či už mládežnícki reprezentanti v skoku na lyžiach alebo reprezentačné mládežnícke mužstvo dievčat,  ale aj mnohí iní. Záver olympiády patril udeľovaniu medailí a vyhláseniu víťazov v jednotlivých kategóriách. Veríme, že deti si odniesli z poľskej Meszny nielen skvelý športový a kultúrny zážitok,  ale aj pocit detského šťastia,  radosti a spokojnosti v ich srdciach.
V júni sme spustili našu prvú oficiálnu stránku nášho spoločenstva eRko Likavka. Na oficiálnom webe nájdete informácie o našom spoločenstve, históriu eRko Likavka, informácie o samotnom hnutí eRko Likavka, fotky z akcií, novinky, kalendár a mnohé iné. Chceme byť bližšie k ľudom, aby aj takouto formou  vedeli niečo viac o našich aktivitách. Webová adresa nášho webu je www.erkolikavka.eu. Taktiež ponúkame aj našu stálu facebookovú stránku eRko Likavka kde nájdete aktuálne informácie o nás.
V júni sme začali intenzívne pripravovať detský a mládežnícky letný tábora. Po štyroch rokoch sme tu mali opäť dva letné tábory. Dvojtýždňovú táborovú púť sme začínali detským letným táborom v Chrenovci, ktorý bol od 17. do 23. júla. Jeho témou bola Neočakávaná cesta. Pod týmto názvom sa skrývalo objavenie cností ako čistota, štedrosť, miernosť a ďalšie. Nasledujúci týždeň sme s mládežníkmi cestovali do Diecézneho centra vo Važci. Spolu sme tam hľadali otázky a odpovede na tému neočakávaná cesta – Povolanie. Vo Važci sme sa zamýšľali nad témami manželstvo, kňazstvo, rehoľný život. Na tému nám prednášali aj zaujímaví hostia tamojší správca farnosti Vdp. Roman Šemrák, naša rodáčka rehoľná sestra Miroslava a lekár MUDr. František Orlovský. V táboroch naše deti duchovne sprevádzal náš pán kaplán Lukáš Kutlák.

Mladežnícky tábor Važec 2016

 
eRko rok s témou ,,Láskou zmeňme aspoň kúsok zeme“ je teda za nami. Na dvere klope už v poradí  jubilejný 20. rok eRko Likavka a my všetci teda pevne veríme, že bude ešte lepší ako súčasný. Budúci rok je už v prípravách a bližšie informácie na dozviete v septembri, či už na našich stránkach alebo vo farských oznamoch.
Na záver by sme vás chceli poprosiť o modlitby, aby sme našu animátorskú prácu dokázali vykonávať zodpovedne a deťom odovzdávať živú vieru, a tak ich formovať na zrelé kresťanské osobnosti. Za vašu podporu a modlitby Vám vopred ďakujeme a tešíme sa na spoločné stretnutie pri našich eRko akciách.Zároveň pozývame všetkých, najmä deti a dospievajúcu mládež k bližšiemu nahliadnutiu do života nášho detsko-mládežníckeho spoločenstva.
eRko Likavka

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*