Home > Nezaradené > Novinky > Viac radosti

„Viac radosti“ je názov novej ročnej témy, ktorú budú deti spoznávať na stretkách, táboroch a iných eRko akciách. Téma nadväzuje na minulú ročnú tému „S láskou zmeňme aspoň kúsok zeme“ keďže po skutku milosrdenstva čiže skutku dobra voči niekomu prichádza radosť z tohto skutku v našom srdci.

Náš nový eRko rok, 20. jubilejný, začal plynúť v septembri.. Tradične naše prípravy začínajú v auguste kedy sa zoznamujeme s novým školským rokom a taktiež postupne spoznávame novú ročnú tému. Tento rok sme spolu s animátormi začali na spoločnej „Víkendovke“ na začiatku septembra v Turíku. Témou „víkendovky“ bolo „Žime spoločentsvo“. Premýšľali sme nad tým čoby sme priniesli do nášho spoločenstva a čím by sme zlepšili vzťahy v našom eRko spoločenstve. Návštevou nás poctili a povzbudili aj naši priatelia zo spoločenstva Emanuel z Ružomberka, taktiež dlhoročný eRkár teraz už sympatizant eRka a riaditeľ Gospeltalentu Lukáš Marťák. Za ich službu im ďakujeme. Víkendové dni s nami strávil aj náš Pán kaplán Lukáš Kutlák.

Od septembra začali taktiež aj detské sväté omše v novom čase, každý utorok o 17.30 h. O 16.30 h. sa deti stretávajú na detskom zbore v „pastoračke“ na fare. Odštartovali sme aj eRko stretká v dvojtýždňovom intervale, každý štvrtok. Párny štvrtok sa stretávajú naše mladšie deti o 15.30 h. v „pastoračke“. To sú 1-4. ročníky. V nepárny štvrtok sa stretávajú  staršie deti taktiež o 15.30 h. v „pastoračke“. Staršie deti sú 5-7. ročníky.

Pozývame, medzi nás ďaľších kamarátov aby sa nebáli a pridali sa k nám či už na stretká, zbory, detské omše a pomohli nám vytvoriť žijúce otvorené spoločenstvo.

Nedávno sa naši najstarší 12 až 15-ročný dievčatá a chlapci začali stretávať na stretkách tzv. eRkurze ktorý ich pripraví na službu v našom spoločenstve.

Do pozornosti dávame  aj našu eRko stránku www.erkolikavka.eu kde nájdete novinky z nášho spoločenstva, pripravované akcie, a rôzne fotky nájdete aj fotky z našich tohtoročných letných táborov.

V týchto dňoch sme začali aj prípravu na celoslovenskú kolednícku akciu Dobrá novina ktorú zahájime cez Vianočné sviatky. Tento rok deti koledovaním podporia projekty chudobných Afrických štátov Etiópie, Keni, Južnom Sudáne, Rwande a Ugande. O projekte pomoci s názvom Dobrá novina sa dočítate na stránke www.dobranovina.sk.

Chceli by sme sa poďakovať všetkým občanom Likavky za podporu našej činnosti v hnutí eRko Likavka v našej farnosti. Vďaka patrí aj animátorom ktorí svedomito vykonávajú svoju dobrovoľnícku službu a pričíňujú sa o rast detí a mládeže. Ďakujeme tiež všetkým darcom a prispievateľom ktorí podporujú projekty hnutia eRko,zvlášt v našej farnosti.

eRko Likavka

 

 

_dsc0858

_dsc0662

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*